Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Gombás göngyölt pulykamell karottával recept
recept
Mester

Gombás göngyölt pulykamell karottával

90 perc
0 adag
Megfizethető
5
2002. 08. 27.

Elkészítés

Elkészítése: A hagymát a vajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a hagymába forgatva, erős lángon 3-4 percig sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és 1-2 percig kevergetve sűrűre forraljuk. A tűzről lehúzva kihűtjük, egy nyers tojással összekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A húsdarabot úgy hasítjuk be, hogy széthajtva egy nagy, kisujjnyi vastag, téglalap alakú szeletet kapjunk. A gombavagdalékot a húsra simítjuk, és a húst összegöngyöljük. Az egészet baconszeletekkel körültekerjük, hogy megtartsa és ízesítse. Alufóliába csomagoljuk, és zománcos tepsire fektetjük. Fél deci vizet öntünk alá, és a sütőbe tolva 45 percig sütjük. Utána a fóliából kicsomagoljuk, tűzálló tálra fektetjük, és a fóliában összegyűlt pecsenyelével megöntözzük. Mialatt a hús puhul, előkészítjük a zsenge répát: megtisztítjuk, és sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd mindegyik répát 1-1 baconszelettel körültekerjük. Az így előkészített répával körülrakjuk a húst, és a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a pecsenyét, és a répát körülölelő szalonna ropogós nem lesz.

Megjegyzés
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.