Elkészítés: A töltelékhez kb. 1 evőkanál olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az aprított gombát, enyhén sózva a zsírjára sütjük. Közben a rizst félpuhára pároljuk. A darált húst összekeverjük a gombás hagymával, a rizzsel, a tojással, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, ízesítjük sóval, borssal.
A karalábét megtisztítjuk (gyenge leveleiből félreteszünk), belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm fala maradjon.
Megtöltjük a karalábékat a gombás-húsos töltelékkel. A kivájt és aprított karlábét a főzőedénybe tesszük, ráhelyezzük a töltött karalábékat, köré szórjuk az aprított zsenge leveleket, a kimaradt húsgombócokat, ráöntünk kb. 2,5 dl vizet, és letakarva pároljuk, ameddig a karalábék megpuhulnak.
Közben a lisztből kb. 2 evőkanál olajjal világos zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük az aprított vöröshagymát, a kaprot (vagy petrezselymet), elkeverjük a tejföllel és kevés vízzel.
A karalábékat kivesszük, berántjuk a párolólevet, és néhány percig lassan együtt forraljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, további friss aprított kaporral (vagy petrezselyemmel), 1-2 teáskanál cukorral, végül visszahelyezzük a mártásba a karalábékat.
Tálalásnál a tányérra emeljük a karalábét, a mártást rá és köré merjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.