Elkészítés: A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Az összedarabolt paradicsomot, és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.
A felkockázott bacont egy serpenyőbe kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, majd szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
Amíg a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát.
Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.