A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, a tejszínt, és elkezdtem a géppel dagasztani, majd a langyos tejet adagolni hozzá. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztettem 1 órát.
Ezalatt a hagymákat apró kockára vágtam, és 2 evőkanál olívaolajon megpároltam. A gombát tisztítás után felszeleteltem, és rádobtam a hagymára. Fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel, és vágott petrezselymet adtam hozzá. 5 percig pároltam, majd levettem a tűzről, és hagytam kihűlni. Hidegen hozzákevertem a krémsajtot, és előkészítem a tésztát.
Kikentem olívaolajjal egy pizzasütőformát, és kibéleltem a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkentem, megszurkáltam, és vastagon rákentem a gombás krémet. Erre szórtam rá a durván reszelt pizza mozzarella sajtot.
200 fokos sütőben, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem. (Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt.) Cikkekre vágva kínáltam, akár egy pizzát.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.