Elkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk.
A csirkét megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A hagymát apróra vágjuk, a gombát leszűrjük és felszeleteljük.
Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkét, hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a bort, és megsütjük. A csirkét kivesszük, melegen tartjuk.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál vajjal.
Abban a serpenyőben, amelyikben a csirke sült, megpároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsomot, a gombát és a borsót. Addig rotyogtatjuk, amíg a lé elfő.
Felforrósítjuk a maradék vajat, rászórjuk a lisztet, és hozzáöntjük a tejet. 3 percig lassú tűzön főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a meleg tésztára öntjük. A tésztát összeforgatjuk a gombás-borsós raguval, az olívabogyókkal, tányérokra szedjük, és 1-1 csirkemellet teszünk rá.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.