Elkészítés: A csirkemellet kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük (fél mell kb. 5-6 szelet), majd tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk hozzá, 1-2 evőkanál mustárt (ízlés szerint) és fél citrom levét. Jól összekeverjük, és legalább 1-2 órát pihentetjük. A szárított gombát forró vízben beáztatjuk a sütés előtt kb. 1 órával.
Magasabb falu tepsit vagy lábos alját kibéleljük baconnel, rátesszük a hús felét, majd ismét pár szelet bacon, utána a gomba, majd ismét bacon, a hús másik fele, és ismét bacon következik. A tejfölt összekeverjük a maradék fél citrom levével, és a félkarikára vágott hagymát is beletesszük. Összekeverjük, és a hús tetejére öntjük. Fóliával letakarjuk, és kis-közepes lángon pároljuk kb. 1 órát. Levesszük a fóliát, és tovább sütjük még fél órát. Rizs vagy sült krumpli illik hozzá. Bátrabbak kis párolt gyümölcsöt adhatnak mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.