Előkészítés: A kacsadarabokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk. Apró kockára vágjuk a szalonnát. A hagymát meghámozzuk, apróra daraboljuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a hagymát, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, öntünk rá 1-2 dl vizet, és letakarva 20 percig pároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kacsadarabokat sózzuk, majoránnázzuk, tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A gombóchoz az élesztőt a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék lisztet, 3 csipetnyi sót beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tálba, és 1-1,5 dl langyos víz hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős, és galuska sűrűségű legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nő. Ha megkelt, az edényben kicsit átdolgozzuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt ismét bekapcsoljuk, 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük. A kacsadarabokat kivesszük a tepsiből, és a helyére beletesszük a káposzta 3 részét. Rátesszük az almaszeleteket, majd visszatesszük a kacsadarabokat. Kis mélyedéseket csinálunk a káposztában, és tojásnyi nagyságú kelt tésztát szaggatunk kanállal a mélyedésekbe. A gombóckákat betakargatjuk a maradék káposztával, ráöntjük a levet, visszatesszük a sütőbe, és 1 órán át sütjük. Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőfóliával. Azonnal tálaljuk.
Munka : kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 858 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.