Előkészítés: A kacsadarabokat megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk. Apró kockára vágjuk a szalonnát. A hagymát meghámozzuk, apróra daraboljuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a hagymát, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, öntünk rá 1-2 dl vizet, és letakarva 20 percig pároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kacsadarabokat sózzuk, majoránnázzuk, tepsibe tesszük, aláöntünk 1 dl vizet, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A gombóchoz az élesztőt a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék lisztet, 3 csipetnyi sót beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a tálba, és 1-1,5 dl langyos víz hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős, és galuska sűrűségű legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nő. Ha megkelt, az edényben kicsit átdolgozzuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt ismét bekapcsoljuk, 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük. A kacsadarabokat kivesszük a tepsiből, és a helyére beletesszük a káposzta 3 részét. Rátesszük az almaszeleteket, majd visszatesszük a kacsadarabokat. Kis mélyedéseket csinálunk a káposztában, és tojásnyi nagyságú kelt tésztát szaggatunk kanállal a mélyedésekbe. A gombóckákat betakargatjuk a maradék káposztával, ráöntjük a levet, visszatesszük a sütőbe, és 1 órán át sütjük. Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőfóliával. Azonnal tálaljuk.
Munka : kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 858 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.