Elkészítés: A húst megmossuk, és 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, kiemeljük a fazékból.
A húslét félretesszük, a húst feldaraboljuk, ledaráljuk, majd összekeverjük a meghámozott, nyersen lereszelt burgonyával, a tojással, valamint annyi liszttel, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk.
Az így elkészített tésztából teáskanállal kis gombócokat formálunk, és forrásban lévő, sós vízben negyed óráig főzzük.
A gombócokat kiszedjük a léből, levesestálba helyezzük. A félretett húslébe törött borsot, babérlevelet teszünk, és újraforraljuk. Ha szükséges, utánsózzuk. Liszttel és tejföllel habarást készítünk, és kevergetés közben a leveshez adjuk. Ízlés szerint ízesítjük ecettel, majd a gombócokra öntve forrón
tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.