Elkészítés: A kelkáposzta nagyobb leveleit leszedjük, megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A főzővízből kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk, és a leveleket szépen kisimítva, félig egymásra helyezve egy deszkára fektetjük. A szűzpecsenye zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal és ételízesítővel bedörzsöljük. Az így elkészített húst a levelekbe csavarjuk, szalonnaszeletekkel beborítjuk az egészet. Hogy szét ne essen, cérnával átkötözzük. Olajjal vagy olvasztott margarinnal kikent sütőformába tesszük. Előmelegített sütőben (néhányszor óvatosan megforgatva, levével locsolgatva) puhára sütjük.
Köretnek sós vízben megfőzött, jól lecsurgatott és forró vajjal megöntözött kelkáposztát adjunk, de jó hozzá a burgonyapüré is. Szeletelés előtt a kötözésre használt spárgát levágjuk, és a húst kb. 2 cm-es szeletekre szelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.