Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással és a tejföllel, a legvégén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az összes almából 1 szemet kisebb kockákra vágunk, és a tésztába keverjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt, tortaformában készre sütjük.
Közben a maradék almát is meghámozzuk és kockára daraboljuk. A fele mennyiségű almalével, 2 evőkanál cukorral és egy csipetnyi fahéjjal pár perc alatt kissé megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, és besűrítjük vele az almát. Ezt a kisült tészta tetejére borítjuk.
Ezután a fele mennyiségű tejet és a tojáslikőrt a cukorral felforraljuk, majd sűrítjük a tejjel kikevert pudingporral. Ezt az almás töltelék tetejére borítjuk.
A grillázshoz a cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a diót, kiöntjük egy darab sütőpapírra, és mikor megszilárdult, szilánkosra törjük. Ezt a grillázszúzalékot a torta tetejére szórjuk.
Tálalás előtt pár órára jól behűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.