Először elkészítjük a salátát. A lilakáposztát felcsíkozzuk, majd elkeverjük az összevágott paradicsommal és paprikával, valamint a felkockázott vöröshagymával. Ezután hozzákeverjük az olívabogyót, valamint 1 evőkanál salátához való olívaolajat és néhány csepp citromlevet.
Ha elkészültünk a salátával, kezdhetjük a halat! Célszerű elektromos grillsütőn vagy tűzhelyen is használható grill edényben készíteni. A halat lecsepegtetjük, majd 2 gerezd zúzott fokhagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Eztán a zablisztet elkeverjük a pirospaprikával, és megforgatjuk benne a halat. Az edény alját megkenjük olívolajjal, majd belehelyezzük a halat.
Összecsukható grillsütő esetén 5 perc alatt 180 C-on, tűzhelyen oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Ortutay88 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.