Elkészítés: A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt, és összemorzsolgatom a margarinnal. A tojást és a porcukrot belekeverem, és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt főzök, lehűtöm.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem, és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval. Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral, és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet, és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tettem.
Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.