Elkészítés: A fehérhúsú halfilét hosszában félbevágjuk, majd feltekerjük, és egy bambuszpálcával átszúrjuk.
A bambuszpárolót sütőpapírral kibéleljük, hogy a hal húsa ne tapadjun majd rá, beletesszük a haltekercseket. Vékonyra szeletelt újhagymával és chilipaprikával megszórjuk, kevés szójaszósszal és szezámmagolajjal meglocsoljuk.
A bambuszpárolót kevés forrásban lévő víz felé helyezzük, de mindig ügyelve rá, hogy a víz szintje ne érje el a pároló edény alját (csakúgy, mint amikor vízgőz felett olvasztunk pl. csokoládét). A vizet forralhatjuk wokban, de akár egy magasabb falu serpenyőben is, ez utóbbiban kb. egy ujjnyi is elegendő – de figyelnünk kell a víz pótlására! A hal gyorsan megpárolódik, elegendő hozzá 5-10 perc.
Miután elkészült, fekete szezámmaggal megszórva kínáltuk. Adhatunk mellé rizst vagy szintén gőzben párolt zöldségeket, fürjtojással töltött gombafejeket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.