Elkészítés: A vajon megfuttatom a felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáöntöm a darált húst. Amíg pirul, tökgyalun felaprítok 2-3 sárgarépát, 2 fej csiperkegombát. A zellert és a fehérrépát lereszelem. A krumplikat felkockázom, a karfiolt apró rózsákra szedem.
A piruló darált húsra 1 evőkanál lisztet szórok, így is pirítom kicsit, majd az összes zöldséget hozzáadom, és felöntöm vízzel.
Kb. 20 perc forralás után 2 dl tejszínt összekeverek 1 evőkanál liszttel. A levesbe öntöm, habverővel keverem csomómentesre. Kis lángon hagyom 2-3 percig, míg újra forrni kezd. Közben fűszerezem a lestyánnal, a petrezselyemzölddel, tárkonnyal, sóval, borssal.
Amikor elkészült, beleöntöm a citromlevet, és mély tálkákban, a szélére igazított citromgerezdekkel, petrezselyemmel bőven megszórva, forrón tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.