Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A sajtot lereszeltem egy tálba.
Egy kisebb edényben a tejet és a lisztet felfőzöm, majd lehúzva a tűzről belekeverek 1 tojássárgáját és a reszelt sajt felét, illetve a felkockázott vajat, és jól kikeverem. Ez a töltelék.
A leveles tésztát kitekerem, keresztben elfelezem, 1-1,5 cm vastagságú csíkokra vágom, és sütőpapírból tekert hengerre tekerem őket. (Az első rúdhoz vágtam egy csíkot a sütőpapírból, de a többi az a tészta saját papírja volt, amiről már leszedtem és feltekertem a tésztát.)
Mire feltekertem, a sütő be is melegedett, és betettem, pár perc alatt készre sült. Kivettem, és még melegében letoltam a papírról, de szerintem kihűlve sem ragadt volna hozzá, és akkor nem a forró tésztához nyúlkálok.
Sajnáltam volna egy jó, eldobható nyomózsákot elpazarolni a sajtkrém töltésére, így egy tiszta zacskóba töltöttem a krémet, a végét levágtam, és a hengereket mindkét oldalukon megtöltöttem, mindegyiket egyszerre. Ezután mártottam a két végüket a maradék reszelt sajtba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.