Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal, a cukorral, és az aszalt gyümölcsökkel. Letakarjuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, beszórunk zsemlemorzsával egy téglalap alakú formát. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A kakaót, a mandulát, a pálinkát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot a gyümölcsmasszához adjuk. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük. A masszát a formába töltjük, és a sütő középső rácsán kb. 1 órát sütjük. Kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni, és másnapig fóliába csomagolva tároljuk. Csak ezután fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 247 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.