Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. Összekeverjük a citromhéjjal, a cukorral, és az aszalt gyümölcsökkel. Letakarjuk, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, beszórunk zsemlemorzsával egy téglalap alakú formát. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A kakaót, a mandulát, a pálinkát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot a gyümölcsmasszához adjuk. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük. A masszát a formába töltjük, és a sütő középső rácsán kb. 1 órát sütjük. Kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni, és másnapig fóliába csomagolva tároljuk. Csak ezután fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 247 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.