Elkészítés: A gyümölcsöket jól megmossuk, a meggyet, szilvát és a cseresznyét kimagozzuk, az őszibarackot és sárgabarackot meghámozzuk, a magjukat kivesszük, a körtét és az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk majd cikkekre vágjuk. A megtisztított gyümölcsöket 1 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros forrásban levő vízbe dobjuk, és kb. 5 percig tartó forralás után (a puhább gyümölcsöket ne főzzük túl sokáig, mert szétmállanak, keményebb gyümölcsöket főzhetünk egy kicsit tovább) beleszűrjük a liszttel és tojással elkevert 1 dl tejfölt vagy tejszínt, hozzáadunk még egy csipet sót, és még egyszer felforraljuk. Ezután belekeverjük a másik dl tejfölt, a vajat, a vaníliás cukrot, és az edényt hideg vízbe állítva hűlni hagyjuk. Ezután betesszük a hűtőszekrénybe, és készre hűtjük. Nyáron előhűtött tányérokban citromkarikával együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.