Elkészítés: A meggyet és a barackot lecsöpögtetjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tojások sárgáját robotgéppel kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, majd a puha margarinnal is. Hozzáadjuk a tejet, tovább keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, a sütőport, a diót, és masszává keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tésztába forgatjuk, és sütőpapíros tepsibe öntjük.
A tésztára szórjuk a meggyet és a felkockázott barackot, helyenként belenyomkodjuk, és szórunk még rá, hogy réteges legyen benne a gyümölcs.
Kb. 40-50 perc alatt megsül, fogvájóval (tűpróbával) nézzük, nem ragad-e a tészta. Porcukorral megszórjuk tálaláskor.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.