Előkészítés:
A lisztet átszitáljuk. A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk. A zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd állandó keverés mellett forrpontig melegítjük, amikor forrni kezd, hozzáadjuk a cukrot, és ezzel is felforraljuk, kézmelegre hűtjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
1. A tésztához való anyagokat gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, és vékonyan kibéleljük vele a formákat. A sütőben világos sárgára sütjük. Kihűlés után a formákból kiborítjuk.
2. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a különböző gyümölcslevekkel ízesítjük, majd a kész krémet betöltjük a kihűlt tésztakosárkákba.
3. A tetejüket gyümölcsszeletekkel, gyümölcsdarabokkal díszítjük. Az egészet bevonjuk a kézmeleg zselatinnal, hagyjuk megdermedni.
4. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Amikor a zselé megdermedt, a kosarak alját (a tésztás részét) az olvasztott csokoládéba mártjuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 247 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.