Elkészítés: Kis lábosban áztassuk tejbe a zselatint (ne ijedjünk meg, ha kocsonyás lesz, ez az állapot melegítéskor elmúlik!), majd lassan melegítve, folytonos keverés mellett oldjuk fel (ne forraljuk!). A tehéntúrót törjük át, keverjük össze a kefirrel, a porcukorral, a vanilincukorral és az összevágott gyümölccsel. A tejszínből verjünk kemény habot. Mire eddig eljutunk, a tejes zselatin már kihűlt annyira, hogy nyugodtan hozzákeverhetjük a tejszínhabhoz (óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze), majd a túrós, gyümölcsös keverékkel együtt az egészet keverjük egyenletes masszává. Ha meggyet rakunk bele, azzal ne keverjük, mert megfesti. Közepes nagyságú őzgerincformát béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával úgy, hogy a lehűtéshez be is tudjuk takarni. Ebbe töltsük bele a masszát, takarjuk be folpackkal, majd legalább egy napig tegyük hűtőszekrénybe. Másnap tálcára kiborítva, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel. Tetejét díszíthetjük csokireszelékkel vagy gyümölccsel, esetleg dióval, mogyoróval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.