Elkészítés: A csuszatésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A tojások sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a sót és az áttört túrót. Ezeket jól elkeverjük, s ekkor hozzárakjuk a főtt csuszát, és a tojásfehérje felvert habjával lazítjuk.
A tészta felét kivajazott, morzsával megszórt tepsibe tesszük, megszórjuk az apróra vágott barackkal, majd megkenjük a lekvárral, s befedjük a tészta másik részével.
A csuszát 180 fokig előmelegített sütőbe tesszük, 30-40 percen át sütjük.
Amikor megsült, kivesszük, pihentetjük, szeleteljük. Porcukrozva tálaljuk, kevés forró vízzel kikevert baracklekvárt kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.