Elkészítés: A tésztához egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőzsírpapírral.
A joghurttal elkeverjük a tojásokat, a sót, majd a cukrokat és az olajat.
Több részletben beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összedolgozzuk és a tepsibe öntjük-simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez 1 dl vízben a zselatint felpuhítjuk. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, a vaníliapéppel, a pudingporral és 1 dl hideg tejjel. A többi tejet felforrósítjuk, a krémhez adjuk, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
2 kis merőkanál forró krémmel simára keverjük a zselatint, a krém egészéhez adjuk, és hideg vízbe állítva, gyakran megkeverve kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük, és kíméletesen összedolgozzuk a vaníliakrémmel, aztán egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk. Betesszük a hűtőbe (én a fagyasztóba tettem fél órára) dermedni.
Utána átlós csíkokat formálva kirakjuk gyümölcsökkel. A tortabevonó zselét a tasakon lévő eljárás szerint elkészítjük, majd amikor kezd egy kicsit dermedni, akkor a tésztára öntjük. A tészta közepétől indulunk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.