Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágom és megpirítom a zsíron, hagyom hűlni, majd a fagyasztóba teszem, hogy megszilárduljon, és könnyen lehessen vele dolgozni.
Elkészítem a gombóctésztát. 1 kg burgonyát megtisztítok, megmosom, és sós vízben félpuhára főzöm /a villa már belemegy, de még nem esik szét/. Rögtön leöntöm a levét, áttöröm a krumplit, hidegre hűtöm. Ezután kb. 20 dkg lisztet, sót, 1 kanál zsírt és 1 tojást adok hozzá. Jól
összegyúrom, kinyújtom vékonyra, négyzeteket vágok belőle, és már mehet is bele a töltelék. Egy kis pirított hagymát teszek bele. Gyorsan kell dolgozni, hogy a hagyma ne olvadjon fel. Kifőzöm, és pirított zsemlemorzsában meghempergetem. Ha marad estére /bár ez nem jellemző/, szétvadosom a gombócokat, és kicsit átpirítom a tűzön. Télen csemegeuborkát, nyáron friss salátát adok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.