Elkészítés: 1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a cukrot beleszórjuk, és 10 percre félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet az olvasztott margarinnal, 1 tojással, a maradék 1 dl langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és fél kiskanál sóval tésztává dagasztjuk, jól kidolgozzuk.
2. Cipót formálunk belőle, a tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez elég idő a töltelék elkészítésére.
3. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk, megsózzuk, hűlni hagyjuk.
4. Amikor a tészta megkelt, gyúrótáblán négy részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, 15 percre félretesszük. Ezután egyenként kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra kiskanálnyi párolt hagymát halmozunk, majd a tésztát a csúcsuk felé feltekerjük, kifli alakúra hajlítjuk.
5. Nem túl szorosan margarinnal kikent tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 25 perc alatt megsütjük.
MENNYISÉG: 32 DARAB
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA
ENERGIATARTALOM: 86 KCAL/DARAB
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.