Elkészítés: Az alapléhez a kockára vágott hagymát 2 fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat, sózom, borsozom, felöntöm kb. 2 liter vízzel, és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apróhalat, pontyfejet és -farkat, megsózom, és addig főzöm, amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb. 40 perc).
Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot, szálkát, és tekerős passzírozón átnyomom.
A halászléhez a hagymát 2 fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot, és pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom, és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket, és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.
Jó étvágyat mindenkinek!! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.