Elkészítése: A vöröshagymát célszerû zöldégvágóval pépesre turmixolni, vagy egészen apróra összevágni. Elõször a kárászt és a törpeharcsákat tesszük fel, hagymát, fokhagymát, sót, pirosaranyat teszünk bele, és felöntjük kb. 2,2-2,5 l hideg vízzel. Forráskor beletesszük az õrölt paprikát, és közepes tűzön 25-30 percig forraljuk. Kóstolgatással beállítjuk a sósságát.
A bográcsot a tűzrõl levéve, kiszedjük lyukacsos kanállal a halhúst. Célszerû hosszúkás halastálra kirakni a halakat és már lehet is csemegézni a finom halhúst.
A 2,5-3 cm-es szeletekre vágott pontyot, fejet, farkat a hallébe tesszük, majd további 30 percig közepes tűzön forraljuk. Kb. 15 perc után beleöntjük a 2 dl vörösbort, vegetával ízesítjük, és beállítjuk a sósságát.
(Inkább érezzük egy kicsit sósabbnak, mert ha halászlé-tésztával tálaljuk, akkor az egy kicsit elvesz a sósságából.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.