Előkészítés: A halat és a tintahalat megmossuk, leszárítjuk. A halat sózzuk, és félretesszük. A tintahalat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük, 4-5 percre betakarjuk, majd lehúzzuk a héját. A paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomok bőrét eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, a húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hirtelen körbesütjük benne a halszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a petrezselymet és a halakat. Letakarva 5-8 percen át pároljuk, majd a halat kivesszük. Közben a maradék olajat felhevítjük, és 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a tintahalat. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, összeforgatjuk, és ráöntjük a borsós, paradicsomos paprikás ragura. Összekeverjük, és ráöntjük a kiszedett halra. Főtt, vagy petrezselymes burgonyát tálalhatunk mellé, amit szintén beleforgathatunk a raguba.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 527 kcal (burgonya nélkül)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.