Elkészítés: A tepsit vajazom, lisztezem és félreteszem. A tojásokat a cukorral jó habosra keverem, ez sokáig tart és nem csuklókímélő még robotgéppel sem, de megéri, mert jó könnyű lesz a tészta.
A kakaóport elkeverem a liszttel, és apránként - vagy még jobb szitálva - hozzákeverem a felvert tojásos cukorhoz. Végül a felolvasztott, de nem forró vaj jön bele. A tésztát a tepsibe öntöm, és kis lángon kb. 20 percig sütögetem előmelegített sütőben, tűpróba!
A krémhez a margarint felolvasztom, lezárom a lángot alatta, és ha már csak langyos, belekeverem a grízt, ez lehet több is, lényeg, hogy a grízszemek picit megduzzadnak, és az egész egy kenhető krém legyen. Ízlés szerint cukrozom és mandulaaromát adok hozzá. A mandulaaromától bizarr, zöld színű, de így lesz finom marcipános íze. Közben kóstolgassuk bátran! Ha már kenhető krém lett, a megsült tésztalapra kenjük, majd hűtjük egy kicsit. Ha az egész süti teljesen szilárd, a csokit is felovasztjuk, és elkenjük a tetején. Ha az is megkeményedett, szeleteljük és ehetjük!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.