A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
A burokhoz a szilikonformát puha ronggyal áttörölgetjük, és a méretére vágott transzfer fóliát teszünk bele.
A csokoládét temperájuk. A 2/3 részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét.
Csomómentesre keverjük, majd visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük. A formába töltjük, majd az asztalhoz rázogatjuk a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek.
Kiöntjük a felesleges csokoládét. Hagyjuk kicsit dermedni. Lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét.
Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, habzsák segítségével megtöltjük. Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak!
A maradék csokoládét újratemperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük kb. 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütögetve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.
Megjegyzés
Nasi vagy desszert, nem teljes értékű, de legalább nem is tejes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.