A banános muffin tésztájához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a fahéjat, és a sót.
Egy másik keverőtálban összetörjük a banánt, hozzáadjuk megolvasztott, de nem forró vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a tejet, majd (robotgéppel) alaposan összekeverjük.
A banános alaphoz öntjük a sütőporos lisztes keveréket, aztán könnyed mozdulatokkal csomómentes sűrű masszává keverjük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffin kapszlikkal, vagy jó alaposan kikenjük vajjal.
A tésztát egy kanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőforma mélyedéseiben. Betoljuk a forró sütőbe, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor elkészült, a formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni, ezután kínálhatjuk. Készíthetjük, csokival, fehér csokoládéval vagy karamellával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.