Elkészítés: A harcsát mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le, ízlés szerint daraboljuk, majd tegyük félre (én kisebb kockákra vágtam fel).
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára.
Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, a visszamaradt hagyma 3/4 részét kanállal passzírozzuk át, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel. A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Kevergetve addig főzzük míg kezd besűrűsödni.
Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, majd keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. Először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged pár perc után annyi levet, hogy szószos állagot kapunk.
Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük.
Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizst készítettem hozzá, de krumplipürével, tésztával... is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.