Elkészítés: A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehérborssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.
Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad. (A méz el is hagyható, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást, azért tettem bele.)
Ezután beletesszük a leszemezett szőlőt, majd alacsony hőfokon, néha óvatosan megkeverve kb. 5 percig főzzük.
A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.
Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk. Kínálhatunk hozzá még ízlés szerint krumplipürét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.