A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt, megmosott paradicsomot, erős paprikát, sózzuk és 15-20 percet főzzük. Elkeverünk 2 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, majd a szaftot behabarjuk vele. Kíméletesen összeforraljuk, finom szűrőn átszűrjük. Nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott paprikát. Rátesszük a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott halszeleteket, sózzuk és összepirítjuk. Nagyon kell vigyázni, nehogy szétessenek a halak. Amikor már a halhús mindkét oldala fehéres, ráöntjük a leszűrt, félretett mártást. 4-5 percig pároljuk, ha kell, ízesítjük és tálaljuk. Tálalásnál a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. Köretnek fokhagymás tésztát adhatunk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük, kicsit leöblítjük. Kevés olajat felhevítünk és rádobjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, petrezselymet, erős paprikát. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a tésztával. Ha kell, megsózzuk és tálaljuk a harcsa mellé.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 adag
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.