Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk. A rizsféléket leöblítjük, lecsepegtetjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, és tovább pároljuk. Amikor a répa már majdnem puha, beletesszük a többi zöldséget, fűszerezzük még, ha szükséges, megszórjuk az oregánóval, a petrezselyemmel, és puhulásig pároljuk. Amíg puhul, elkészítjük a rizseket. A vadrizst és a barna rizst sós, forró vízben megfőzzük, amikor puha (nem lesz teljesen puha, inkább csak „jól harapható” lesz!), leszűrjük. A fehér rizst az olaj másik felén megpirítjuk, és 4 dl forró vízzel felöntjük. Sózzuk, és letakarva kis lángon 2-3 percet főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és 30 percen át hagyjuk lefedve. Amikor kész, összekeverjük a rizseket, hozzátesszük a tojásokat, ha kell, fűszerezzük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tálat kiolajozunk, és beletesszük a rizs felét, majd rárétegezzük a zöldséges húst, és a rizs másik felével betakarjuk. 15 percig sütjük, a gombamártással tálaljuk.
A gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét is megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a gombát és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Pici vizet öntünk rá, majd a tejszínt is belekeverjük. Jól összeforraljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 847 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.