Elkészítés: A vajat 10 dkg vízzel (nem tévedés!) felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet. Állandóan keverjük addig, míg teljesen összeáll és elvállik a lábastól.
Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A harmadik tojás után ellenőrízzük a masszát. Képlékenynek kell lennie, de nem folyhat el.
1 evőkanálnyit kiveszünk belőle és sütőlemezre tesszük. Akkor jó a massza, ha nem folyik szét, hanem a kiszaggatott kis gombóc biztonságosan megáll.
A kész masszát egy evőkanál segítségével diónyi nagyságúra szaggatjuk sütőlemezre, egymástól kb. 8-10 cm távolságra. A sütőt 10 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Sütési ideje 15-20 perc.
Ha kihűlt, félbevágjuk, és a közben megfőzött vaníliapudinggal és felvert tejszínnel megtöltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.