A marcipánt rakjuk a fagyasztóba. A zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék tejet öntsük lábasba 100 ml tejszínnel együtt. Adjuk hozzá a 3 ek cukorral felhabosított tojássárgáját, és kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük fel. Mielőtt forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a tejes mákot, a tojásos krémet és a mandulaaromát, azután forgassuk bele előbb a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt, majd a lereszelt marcipánt.
Simítsuk a krémet műanyag dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára. Közben keverjük át néhányszor. Végül simítsuk rá a meggyszószt, és fagyasszuk egy éjszakán keresztül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.