Elkészítés: A fél bögrényi langyos tejbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót és az élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni őket. Ragacsos, nyúlós tésztát kell kapnunk, ha ez nincs így, akkor még langyos vizet adhatunk hozzá. 5-10 percig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől, illetve állaga sima, levegős nem lesz.
Ezután vékony rétegben lisztet szórunk a tésztára, majd lefedjük, és szobahőmérsékleten 1-1,5 órát kelni hagyjuk.
Ha legalább 2-3 szorosára megnőtt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és cipó/zsemle alakot formázunk belőlük. Tetejét bevághatjuk, majd a maradék tejbe mártott tollal megkenjük.
Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.