A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a reszelt citromhéjat. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kicsit lágyabb tésztát kapunk). A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni.
A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy reszelőn lereszeljük), majd ízlés szerint porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék.
A hűtőből kivett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (én pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket). Ezután mindegyik tésztára kb. 1 mokkáskanál tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük.
Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan meghempergetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.