Előkészítés: A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a tejfölt, a rumot és egy csipet sót. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és letakarva 20-30 percig pihentetjük.
Elkészítés: A tésztát pihentetés után egészen vékonyra kinyújtjuk, tenyérnyi szélesre összehajtogatjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles darabokra vágjuk. A szalagokat lazán, gombócszerűen összecsavarjuk, és hólabda sütőformába tesszük. Az olajat mély kisebb fazékba tesszük, hogy a formát majd ellepje. Egyszerre csak egyet tudunk kisütni, mert a háztartásokban általában csak egy forma van. Az olajat kb. 170 fokra felforrósítjuk, majd a tésztát a formával együtt beletesszük a forró olajba és kb. 10 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk, és különböző meleg sodókkal vagy gyümölcsöntettel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 db: 257 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.