Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Horgászos torta recept
recept
Rafinált

Horgászos torta

60 perc
6 adag
Átlagos
2021. 09. 17.

Elkészítés

  1. Két darab 8 tojásos piskótát készítünk. Az elsőhöz 8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzá kanalazunk 8 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takarék lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta jó a piskóta. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítünk még egy 8 tojásos piskótát is. Ezt is kihűtjük.A kihűlt piskótákat középen félbe vágjuk, így lesz összesen négy kör alakú tortalapunk.
  2. Elkészítjük a töltelékeket. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a margarint és habverő segítségével habosra keverjük. A tejszínes töltelékhez 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Figyeljünk, nehogy túl kemény legyen, mert akkor nem lehet vele szépen dolgozni. A szamócát felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Mikor kész vannak a krémek betöltjük a piskótát. Egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a lekvárral, majd a lekvár tetejére halmozzuk és egyenletesen elsimítjuk a szamócás pudingos krémet. Erre teszünk egy piskótalapot. Ezt megkenjük a tejszínes-szamócás krém felével, majd beborítjuk egy piskótalappal. A maradék tejszínes-szamócás krémet a piskótára halmozzuk, elsimítjuk, majd beborítjuk az utolsó piskótalappal. Ezután következik a díszítés. Első lépésként a torta tetején kifaragjuk a tavat, azaz a felső piskóta lapból éles késsel kivágunk egy darabot, tó alakúra formázzunk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy csepp kék ételfestéket, simára keverjük, majd kikenjük vele a tó belsejét. Ezt hagyjuk dermedni. Ameddig dermed elkészítjük a bevonó krémet. A tejszínes bevonathoz 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Ezzel a krémmel (2/3 rész) körbe kenjük a torta oldalát, illetve a tó kivételével a torta tetejét. A bevonó krém megmaradt részét (1/3) habzsákba tesszük. A „fű” dekorációhoz egy marék kókuszreszeléket egy zacskóba teszünk majd 2-3 csepp zöld ételfestéket 2 cl vízben feloldunk és beleöntjük a zacskóba. A zacskó „száját” összefogjuk, levegőt fújunk bele, majd eltekerjük és összerázzuk a tartalmát. Az így kapott zöld színű reszelékkel megszórjuk a torta tetejét.

Megjegyzés
Időigényes demegéri elkészíteni.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Csirkés pizzabatyu
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus édesburgonya krémleves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus édesburgonya krémleves

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite recept
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztrapacska  recept
Recept
Egyszerű

Sztrapacska

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.