Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Horgászos torta recept
recept
Rafinált

Horgászos torta

60 perc
6 adag
Átlagos
2021. 09. 17.

Elkészítés

  1. Két darab 8 tojásos piskótát készítünk. Az elsőhöz 8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzá kanalazunk 8 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takarék lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta jó a piskóta. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítünk még egy 8 tojásos piskótát is. Ezt is kihűtjük.A kihűlt piskótákat középen félbe vágjuk, így lesz összesen négy kör alakú tortalapunk.
  2. Elkészítjük a töltelékeket. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a margarint és habverő segítségével habosra keverjük. A tejszínes töltelékhez 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Figyeljünk, nehogy túl kemény legyen, mert akkor nem lehet vele szépen dolgozni. A szamócát felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Mikor kész vannak a krémek betöltjük a piskótát. Egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a lekvárral, majd a lekvár tetejére halmozzuk és egyenletesen elsimítjuk a szamócás pudingos krémet. Erre teszünk egy piskótalapot. Ezt megkenjük a tejszínes-szamócás krém felével, majd beborítjuk egy piskótalappal. A maradék tejszínes-szamócás krémet a piskótára halmozzuk, elsimítjuk, majd beborítjuk az utolsó piskótalappal. Ezután következik a díszítés. Első lépésként a torta tetején kifaragjuk a tavat, azaz a felső piskóta lapból éles késsel kivágunk egy darabot, tó alakúra formázzunk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy csepp kék ételfestéket, simára keverjük, majd kikenjük vele a tó belsejét. Ezt hagyjuk dermedni. Ameddig dermed elkészítjük a bevonó krémet. A tejszínes bevonathoz 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Ezzel a krémmel (2/3 rész) körbe kenjük a torta oldalát, illetve a tó kivételével a torta tetejét. A bevonó krém megmaradt részét (1/3) habzsákba tesszük. A „fű” dekorációhoz egy marék kókuszreszeléket egy zacskóba teszünk majd 2-3 csepp zöld ételfestéket 2 cl vízben feloldunk és beleöntjük a zacskóba. A zacskó „száját” összefogjuk, levegőt fújunk bele, majd eltekerjük és összerázzuk a tartalmát. Az így kapott zöld színű reszelékkel megszórjuk a torta tetejét.

Megjegyzés
Időigényes demegéri elkészíteni.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Friss receptek

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.