Elkészítés: Meglangyosítunk egy kis (1 dl) tejet, és az élesztőt cukorral felfuttatjuk benne, majd az élesztőből,
a lisztből, kevés sóból, a tojássárgájából és tejből közepes keménységű kelt tésztát készítünk.
Míg a tészta kel, elkészítjük a darált húst: a kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ebben megpároljuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a darált húst, összekeverjük, borssal, grillfűszerrel és ételízesítővel ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.
A tésztát vékonyra kisodorjuk, közepes
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a kihűlt darált húsból kis halmokat rakunk a kiszaggatott tészták felére, a maradék tésztával pedig leborítjuk a halmokat, szélüket kissé lenyomjuk.
Kis időre kelni hagyjuk, majd a fánkokat olajban kisütjük.
A megmaradt darált húst egy kis zsírral és pirospaprikával felforraljuk, majd tejföllel gazdagítjuk. Tálaláskor a fánkokat ezzel a raguval kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.