Elkészítés: Meglangyosítunk egy kis (1 dl) tejet, és az élesztőt cukorral felfuttatjuk benne, majd az élesztőből,
a lisztből, kevés sóból, a tojássárgájából és tejből közepes keménységű kelt tésztát készítünk.
Míg a tészta kel, elkészítjük a darált húst: a kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd ebben megpároljuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a darált húst, összekeverjük, borssal, grillfűszerrel és ételízesítővel ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.
A tésztát vékonyra kisodorjuk, közepes
pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a kihűlt darált húsból kis halmokat rakunk a kiszaggatott tészták felére, a maradék tésztával pedig leborítjuk a halmokat, szélüket kissé lenyomjuk.
Kis időre kelni hagyjuk, majd a fánkokat olajban kisütjük.
A megmaradt darált húst egy kis zsírral és pirospaprikával felforraljuk, majd tejföllel gazdagítjuk. Tálaláskor a fánkokat ezzel a raguval kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.