Elkészítés: A tésztához a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, hogy puha, nyújtható gombóctésztát kapjunk. Ha kész, pihentetjük, s amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A maradék pörköltet ledaráljuk vagy eleve darált húsból készítjük úgy, hogy lehetőség szerint sűrű maradjon a szaftja. Így ugyanis könnyebb vele dolgozni.
Ha kész, a tésztából maroknyi darabokat szaggatunk, a tenyerünkben kilapogatjuk, 1-1 kanál pörkölttel megtöltjük, gombóccá formáljuk. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Ha kész, leszűrjük.
Végül a hús szaftját 1 pohár tejföl és kevés liszt hozzáadásával összeforraljuk, majd a kifőzött gombócokra öntjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.