Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, pici zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem a darált húst, 10 percig kevergetem, hozzászórom a zsemlemorzsát. Utána hozzáöntöm a tejfölt, összeforralom, lehúzom a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.
A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm. Esetleg egy kis őrölt borsot lehet tenni bele, mást nem igényel (nálunk legalább is).
A mártásnak negyedével kikenek egy kb. 20x25 cm-es tepszit, így teszem bele szép sorba a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen szoktam tölteni, nem kell megfőzni. A maradék mártással leöntöm, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.