A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A húst megtisztítjuk az esetleges hártyáktól. A kimagozott paprikát felkockázzuk.
Felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiemeljük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 2 ek olajat. Megpirítjuk rajta a húst minden oldalán, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húst, és majdnem puhára pároljuk.
A szaftot sűrűre forraljuk. Meszórjuk a liszttel, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és további 10 percig forraljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
A húst kiemeljük, és falatnyi darabokra vágjuk. A mártást leszűrjük, és 2 evőkanálnyit hozzáadunk a húshoz.
Az egész gombafejeket és a paprikakockákat megsütjük a megmaradt olajon, majd a paprikát a húshoz forgatjuk. Megsózzuk és megborsozzuk a gombákat, majd megtöltjük a hússal. Sült baconnel díszítjük, és meglocsoljuk egy kevés tejföllel. Párolt rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.