Elkészítés: Egy kerek jénait (hőálló tálat) kivajazunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük.
A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. Kicsit meg lehet pirítani a szeleteket, majd kibéleljük egy részével a jénait. Fűszerezzük (én fűszersót használtam). Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál.
A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a lé.
Addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, ki tudjuk borítani, egyben marad a torta, amelyet szépen szeletelhetünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.