Elkészítés: 1. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a csipet sóval, majd keverd bele a lisztet és a sütőport is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd az előbbi masszába, majd 24-26 cm-es tortaformában süsd készre a piskótát, és vágd lapjában 3 részre, vagy ha a vágás még nehezen megy, süsd ki 3 részben.
2. Oldd fel a zselatint kevés vízben, a mazsolát pedig áztasd be ízlés szerint rumba.
3. Keverd össze alaposan a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön főzd, és add a meleg krémhez a zselatint és a mazsolát.
4. Amíg hűl, kevergesd meg, és forgasd bele a keményre vert tejszínt. Tedd hűtőbe, de ne hagyd teljesen megdermedni, és tegyél félre a krémből 2-3 evőkanálnyit.
5. A többi krémből kend meg a legalsó lapot, szórd meg a felkockázott barackkal, majd jöhet a második lap, ismét egy kis krém, barack és végül a harmadik lap.
6. A félretett krémmel kend meg vékonyan a torta tetejét és oldalát, majd 1-2 órára tedd hideg helyre.
7. Cukorfondant-nal díszítsd ízlés szerint a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.