Elkészítés:
Égetett tészta (125 g víz, 50 g vaj, 75 g liszt, 2 tojás, egy csipet só): A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba helyezzük, és felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá egy marék lisztet fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Hagyjuk még főni 2-3 percig folyamatos keverés mellett, és amikor olyan halk hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre (márványlapra). Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.
Keverjük tovább erőteljesen a fakanállal a tésztát egészen addig, amíg szép buborékos lesz, és lassan szakadozni kezd.
Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket a főzött krémmel.
Főzött krém (1 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej): Helyezzük egy lábasba a cukrot és a tojássárgáját, és keverjük el fakanállal, majd adjuk hozzá a lisztet. Melegítsük fel a tejet, és amikor már majdnem forr, egy kis habverővel keverve adjuk kis adagokban a tojáshoz, a liszthez és a cukorhoz. Amikor az összes tejet hozzáadtuk, tegyük fel a lábast a tűzhelyre, és keverjük folyamatosan egy fakanállal. A krém fokozatosan sűrűsödni fog. Továbbra is folyamatosan keverve, forrás után főzzük a krémet még 5 percig, hogy elveszítse a liszt ízt. Levéve a tűzhelyről, időnként megkeverve hűtsük ki, hogy ne képződjön ráncos réteg a tetején.
Csokoládémáz: Reszeljünk le néhány evőkanál csokoládét, és olvasszuk fel néhány csepp tejjel elkeverve. Tegyünk egy lábasba 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot és 1 púpozott evőkanál keményítőt, majd oldjunk fel benne apránként 1 pohár forró tejet. Helyezzük az edényt a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett sűrítsük be a krémet, majdnem teljes forralásig, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Ízesítsük egy csipet vaníliával, adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, öntsük át az egész krémet egy kerámiatálba, és hagyjuk kihűlni. Majd helyezzük be egy kis időre a mélyhűtőbe, hogy minél jobban kihűljön. A csokoládékrémnek nem kell nagyon sűrűnek lennie. Amennyiben szükséges, higíthatjuk egy kis tejjel. A hideg csokis krémmel öntözzük meg a főzött krémmel időközben megtöltött golyócskákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.