Elkészítés: (A fenti mennyiség egy közepes méretű - gáztepsinél kisebb- magas falú tepsibe passzol, és 4 főre szól.)
A tepsi aljára öntöm az olívaolajat (persze lehet sima étolajjal is), körülbelül annyit, hogy vékonyan befedje mindenhol. Az olajba szórom a fűszereket: 4-5 babérlevelet, 3-4 kisebb ágacska rozmaringot (vagy úgy 1 teáskanál őrölt rozmaringot), és a kakukkfüvet (ez is 1 teáskanálnyi). Ezek után a hagyma következik. Elnegyedelem a lilahagymát, mivel mi nagyon szeretjük, így én 4-5 fejet szoktam, illetve 5-6 gerezd fokhagymát. Ezeket is a tepsibe szórom az olajra. Erre jön a burgonya, amit nem karikákra vágok, hanem csak elnegyedelek (nagyjából azonos méretűre), s ezt is a tepsibe szórom. Mi négyen vagyunk, ehhez kicsit kevesebb, mint 1 kg krumplit teszek. Már csak a cukkíni hiányzik, amiből nagyságtól, és ízléstől függően teszek bele, szintén nagyobb kockákra vágva (úgy 3x2 centisek lehetnek). Ha még kicsi a cukkíni, úgy 4 darabot teszek rá, ha nagyobb, annak kivágom a magjait, és úgy teszem a tepsibe. Az egész tetejére kerülnek a csirkecombok, vagy szárnyak, amiket besózok, és őrölt rozmaringgal, illetve kakukkfűvel elkevert olajjal bőségesen megkenegetek. Ha az étel összeállításával elkészültem, öntök alá egy kevés fehérbort (nagyjából 1 decit), s alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon 20 percig, majd még 30 percig 220 fokon - az utolsó 10 percben fólia nélkül. Ha elkészült, kiszedem a tepsiből a krumplit, a cukkínit, a húsokat, majd a benne maradt szaftot botmixerrel összemixelem a hagymákkal, s ebből egy - ugyan nem túl esztétikus megjelenésű, de annál zamatosabb - szósz készül, ami a hús mellé nagyon finom. Paradicsom-hagyma-paprikasalátát szoktam készíteni mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.