Elkészítés: A lisztet, a margarint, a cukrot, a sütőport és a tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. 3 részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm lapokká, és egy kikent tepsibe helyezzük az egyik fehér lapot, villával megszurkáljuk, megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük lekvárral és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal befedjük, megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.
A tésztánk kihűlése után a tojássárgákat gőz felett 15 dkg cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük hosszúkás szeletekre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.