Száraz serpenyőben, kis lángon pirítsuk illatosra a napraforgómagot. Azután hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben daráljuk durvára.
Adjuk hozzá a kimagozott, felaprított datolyát, a kókusz- vagy napraforgóolajat, valamint a sót, és dolgozzuk tovább addig a keveréket, amíg össze nem áll. Nyomkodjuk az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe addig, amíg elkészítjük a krémet.
Turmixoljunk simára 300 g, megtisztított epret a citromlével és az agávésziruppal, majd öntsük tálba, és forgassuk bele a mascarponét. Simítsuk a krémet a tortaalapra, és rakjuk a sütit a mélyhűtőbe kb. Másfél órára, hogy megszilárduljon. A torta több napig is eltartható a fagyasztóban, de szervírozás előtt 20 perccel érdemes kivenni.
A megmaradt, megtisztított, négyfelé vágott eperszemekkel, továbbá néhány ehető virággal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.